dinsdag, 17. februari 2009 - 16:59

Vlucht met dodelijke afloop

Weeze (D)

Bij een ernstig verkeersongeval in het Duitse Weeze, is dinsdag vlak voor de middag een 39-jarige inwoner van Bemmel om het leven gekomen. De man reed met hoge snelheid over de Uedemer Strasse, verloor de controle over zijn voertuig tijdens een inhaalmanoeuvre en knalde tegen een boom. Hulpdiensten constateerden dat de man inmiddels was overleden, zegt de politie in Weeze.

De politie werd rond 11.00 uur gealarmeerd door een weggebruikster, die de man in zijn Audi TT met hoge snelheid over de B9 van Kevelaer richting Weeze zag rijden. Een patrouille probeerde de bestuurder te laten stoppen, maar de man negeerde dit, reed door een rood stoplicht en vervolgde zijn weg. De politie verloor de Nederlander uit het oog en staakte de achtervolging.

In het centrum van Weeze probeerde vervolgens twee politiewagens de man uit Bemmel te laten stoppen. Ook dit mislukte en weer ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor, waarbij een snelheid van 140 km/u werd gehaald, zo meldt de Duitse politie. Na een inhaalpoging in de Uedemer Strasse ging het mis en schoot het voertuig van de weg af en knalde frontaal tegen een boom. Door de klap schoot het motorblok uit het voertuig en vloog in brand.

Onbekend is waarom de bestuurder weigerde te stoppen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):