dinsdag, 28. april 2009 - 11:43

Vlucht voor politie eindigt tegen gevel woning

Groningen

Een vluchtende personenauto is maandagnacht na een achtervolging tegen een voorgevel van een woning aan de Anemoonstraat gebotst. De bestuurder en de bijrijder wisten ondanks een zoektocht van de politie te ontkomen.

Politieagenten zagen het duo enkele minuten voor de botsing in een personenauto met hoge snelheid op de Bedumerweg rijden. Zij zetten de achtervolging in en wilden de auto controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder van de vluchtende auto met hoge snelheid. Op de Zaagmuldersweg verloor de wagen een wieldop. In de Tulpstraat schampte de auto een paal van een afrastering, waardoor de buitenspiegel van de auto werd gerukt. In dezelfde straat botste het voertuig tegen twee geparkeerde auto’s. Ook in de Anemoonstraat reed de auto tegen een geparkeerde auto. Uiteindelijk botste de bestuurder van de auto tegen de voorgevel van een woning in de Anemoonstraat. De auto werd door de politie in beslag genomen. De Technische Recherche onderzoekt of in de auto nog sporen van de verdachten aanwezig zijn. De politie onderzoek of het voertuig is gestolen.
Provincie:
Tag(s):