dinsdag, 31. maart 2009 - 11:19

Voedingscursus voor lage inkomens

Burgum

Half april start de gemeente Tytsjerksteradiel, in samenwerking met diëtisten van LIV Voeding en Leefstijladvies en Plus Supermarkt Burgum een proefcursus voor mensen die weinig geld hebben om gezonde voeding te kopen. Het is een initiatief vanuit het gemeentelijk armoede- en gezondheidsbeleid.

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat mensen met een laag inkomen vaak goedkopere producten kopen volgens wethouder Houkje Rijpstra. “Deze producten zijn vaak vetter en calorierijker. Het is de verwachting dat door de kredietcrisis het aantal mensen dat voor goedkopere producten kiest toeneemt. Daarom organiseren we een cursus waarin tips worden gegeven om met beperkte middelen goede keuzes te maken. “Wij hopen dat we zo bijdragen aan een ‘gezonder’ koopgedrag van deze doelgroep�, aldus wethouder Doeke Fokkema.

De cursus
Twee ervaren diëtisten van LIV Voeding en Leefstijladvies staan in twee bijeenkomsten uitgebreid stil bij de vraag: ‘hoe stel je iedere dag weer een gezond voedselpakket samen met weinig geld?’ Daarnaast nemen zij de cursisten mee op een rondleiding door de supermarkt. Na afloop van de cursus krijgen de cursisten een gevulde boodschappentas mee naar huis.

Na afloop van de cursus bekijkt de gemeente of deze cursus een vervolg krijgt.
Provincie:
Tag(s):