vrijdag, 2. januari 2009 - 18:15

Vonk kiest voor sc Heerenveen

(Elfvoetbal) Doelman Hans Vonk keert terug bij SC Heerenveen. De 38-jarige doelman tekent bij de Friese eredivisionist een contract voor anderhalf jaar. De ervaren sluitpost stond de afgelopen maanden op de loonlijst bij Ajax, maar mocht uit Amsterdam vertrekken.

Vonk, die van 1996 tot 2004 ook al bij sc Heerenveen onder contract stond, is gehaald omdat keeper Kenny Steppe vanwege een rugblessure langere tijd uit de roulatie is. "Een mooie kans", zo reageert Vonk. "Ik heb lang getwijfeld of ik bij Ajax zou blijven of naar Heerenveen zou gaan. Het feit dat ik in Friesland een verbintenis voor anderhalf seizoen kan tekenen, gaf voor mij de doorslag. Dat is op 38-jarige leeftijd namelijk niet gebruikelijk."

Vonk hoopt bij Heerenveen ook meer aan spelen toe te komen. "Bij Ajax zou ik derde doelman worden achter Stekelenburg en Vermeer. Dat zag ik niet zo zitten. Bij Heerenveen zijn de speelkansen groter, hoewel ik het natuurlijk wel zelf moet afdwingen. Overigens alle complimenten aan het adres van Ajax. De club heeft zich fantastisch opgesteld en mij deze transfer van harte gegund. Daar ben ik heel blij mee."

In de komende anderhalf jaar gaan Heerenveen en Vonk op zoek naar een passende functie voor de doelman, die hij na zijn voetbalcarrière kan bekleden. "Ook dat heeft meegespeeld in mijn beslissing", aldus Vonk. "De bedoeling is dat ik ook na mijn actieve voetballoopbaan bij deze club betrokken blijf. In de komende anderhalf jaar kan ik uitzoeken welke functie het beste bij mij past."
Categorie:
Tag(s):