dinsdag, 6. januari 2009 - 11:21

Voorbijganger redt vrouw uit zinkend voertuig

Lopik

Een heldhaftige voorbijganger heeft maandagmiddag een vrouw gered, die met haar auto te water was geraakt.

Rond 15.50 uur die middag rijdt een 45-jarige automobiliste uit Schoonhoven over de M.A. Reinaldaweg tussen Schoonhoven en Lopik.

Vermoedelijk door een blackout verliest ze de macht over het stuur. Ze rijdt de berm in en belandt met de auto ondersteboven in een sloot. Alleen de achteras van de auto blijft boven water.

Reddingsactie

Een 49-jarige man uit Schoonhoven rijdt met zijn busje over dezelfde weg. Hij ziet de auto op z'n kop in de sloot liggen. De man bedenkt zich geen moment, stopt en rent naar de auto in de sloot. Hij springt direct in het water, weet de automobiliste uit haar benarde positie te bevrijden en brengt haar op het droge. De man tilt met hulp van nog twee andere gestopte voorbijgangers het slachtoffer in het busje om verdere afkoeling tegen te gaan.

Hondje weg

Politie, brandweer en ambulance komen ter plaatse. Omdat in de auto van de vrouw ook een hondje (een Jack Russel) moet zitten, gaat een duikteam van de brandweer te water. De duikers treffen het hondje echter niet meer aan.

Slachtoffer naar het ziekenhuis

De ambulance brengt het slachtoffer naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Omdat zij slootwater in haar longen heeft gekregen, wordt de vrouw daar opgenomen. De politie heeft 's avonds nog contact gehad met de redder. Hij maakte het na een warme douche goed, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):