dinsdag, 25. augustus 2009 - 10:20

Voorlichting brandveiligheid voor nieuwe Amersfoortse studenten

Amersfoort

Brandveiligheid is juist voor kleinbehuisden zoals studenten erg belangrijk. Om die reden verzorgt brandweer Amersfoort op 26 augustus een voorlichting tijdens de informatiemarkt van de Hogeschool van Amersfoort. Zij heeft hiervoor Brandweerman Cor uitgenodigd. De markt is bedoeld voor nieuwe studenten en wordt van 12 tot 14 uur gehouden op het Lieve Vrouwekerkhof.

Meestal zijn studenten kleinbehuisd en moeten zij creatief omgaan met hun ruimte. Fietsen, kratjes en ander materiaal belanden dan al snel op een gang. Die spullen kunnen de (vlucht)weg naar buiten toe behoorlijk belemmeren. Vluchtwegen vrijhouden en maatregelen om brand te voorkomen zijn dan ook belangrijk. Net als te weten wat te doen als er toch brand uitbreekt.

Cor Kraaijenhagen, alias Brandweerman Cor,verzorgt voornoemde middag de voorlichting. Hij besteedt tijdens de demonstraties aandacht aan het ontstaan van brand, welke preventieve maatregelen studenten kunnen nemen en hoe brand te voorkomen is. Studenten kunnen ook hun vragen over brandveiligheid stellen.

Brandweerman Cor is een voormalig brandweerman die al meer dan 25 jaar met zijn Brandpreventieshow door Nederland toert. Ook is hij te zien geweest in verschillende televisieprogramma's.
Provincie:
Tag(s):