woensdag, 29. april 2009 - 14:51

Voormalige politieschool in Heerlen wordt gesloopt

Heerlen

In opdracht van de politie Limburg-Zuid wordt op 4 mei begonnen met de sloop van de voormalige Politieschool op de Molenberg in Heerlen. Daarmee komt een eind aan de langdurige leegstand van het complex. De Heerlense politieschool was tussen 1969 en 2003 in gebruik als opleidingsinstituut voor agenten.

Naar verwachting duren de sloopwerkzaamheden tot september van dit jaar. Voordat de gebouwen aan de beurt komen, verwijdert het sloopbedrijf eerst asbest en andere verontreinigingen. In een brief aan de buurtbewoners kondigen politie en aannemer aan alles in het werk te zullen stellen om de overlast voor de wijk Molenberg tot een minimum te beperken. Geluids- en stofhinder worden tegengegaan door bouwpuin direct af te voeren in plaats van het eerst te vermalen.

Met de afbraak van de voormalige politieschool is meer dan een half miljoen euro gemoeid. In totaal gaan er negen gebouwen tegen de vlakte, inclusief de voormalige schietbaan van de politie en de sporthal op het terrein. 
Over de herbestemming van De Caumer kan de politie nog niet veel kwijt. Aanvankelijk zou het verouderde complex worden opgeknapt en omgebouwd tot een trainingscentrum voor de politie en andere hulpdiensten, maar dat plan strandde op de hoge kosten ervan. Daarom kijkt de politie nu naar alternatieve bestemmingen voor het circa 4,5 hectaren grote perceel.
Provincie:
Tag(s):