woensdag, 14. januari 2009 - 9:28

Voortvluchtige Duitse crimineel in Venray gearresteerd

Venray

De politie in Venray heeft maandag in een huisje op een vakantiepark in Venray een 22-jarige man uit Hannover aangehouden. De man was een voortvluchtige en vuurgevaarlijke verdachte die gezocht werd door de Duitse politie. Dit heeft de politie Limburg-Noord woensdag bekend gemaakt.

Maandag ontving de politie in Venray een aanhoudingsverzoek van de politie uit Hannover. In die stad had men vlak voor de kerst in een woning een zeer grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Tevens trof men voor duizenden euro's aan contant geld en een groot arsenaal wapens aan.

Uit het onderzoek van de Duitse politie kwam naar voren dat één van de verdachten zich zou ophouden in de omgeving van Venray. Hierop startte de politie in Venray een onderzoek op. Uit dit onderzoek bleek dat de man in een vakantiepark verbleef. Maandagavond deed een Arrestatie Team een inval en kon de Duitser worden aangehouden. Ook werd een vuurwapen, munitie, enkele tientallen kilo's hennep en voor bijna €20.000,- aan contant geld aangetroffen.

De man zit op dit moment nog in Nederland vast. Samen met de Duitse politie en justitie zal overlegd worden hoe de zaak verder afgehandeld gaat worden.
Provincie:
Tag(s):