donderdag, 31. december 2009 - 8:22

Vrachtauto glijdt van de weg in Boxtel

Boxtel

Woensdagmiddag is een vrachtwagen tot stilstand gekomen in de berm van de Keulsebaan in Boxtel nadat hij van de weg was geschoven. Na het optrekken van het voertuig schoof de vrachtauto, door onbekende oorzaak aan de rechterzijde van de weg de berm in. De vrachtauto was onbestuurbaar geworden, reed drie bomen uit de grond en kwam daarna tot stilstand.

De chauffeur en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij. De ravage ter plaatse was enorm. Er lagen overal takken en een deel van de rijbaan lag vol met modder. Ook is er een onbekend aantal liters olie uit de truck weggelopen.

Na goed overleg tussen de politie, een bergingsbedrijf en de dienst Openbare Werken van de gemeente Boxtel was een plan van aanpak gemaakt om de vrachtauto weer op de verharde weg te krijgen. De omver gereden bomen werden kort gezaagd door de dienst openbare werken waarna er ruimte bij de vrachtwagen kwam zodat de berger deze de weg op kon proberen te trekken.

Nadat de vrachtwagen op de verharde weg was getakeld is de gemeente begonnen met het reinigen van het wegdek. De truck was zwaar beschadigd en moest worden afgesleept maar de trailer van de vrachtauto is door een collega van hetzelfde bedrijf opgepikt om zijn route verder te vervolgen.

De Keulsebaan is geruime tijd afgesloten geweest. Voor het verkeer was een omleidingsroute ingesteld. Later op de avond is de vervuilde grond afgegraven.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):