woensdag, 1. april 2009 - 9:17

Vrachtverkeer-campagne bij kustversterking

Vlissingen

Waterschap Zeeuwse Eilanden, Projectbureau Zeeweringen en aannemer Zeeuwse Stromen B.V.zijn dinsdag gestart met een campagne om vrachtwagenchauffeurs, die materiaal aanleveren voor de dijkversterkingen, te wijzen op verkeersveiligheid.

Nu de kustversterkingen bij Boulevard Bankert en Evertsen en Zwakke Schakel Nolle-Westduin in volle gang zijn, rijden er veel vrachtwagens af en aan. Omwonenden maken zich zorgen over de verkeersveiligheid.

Sinds dinsdag krijgen alle vrachtwagenchauffeurs van aannemer Zeeuwse Stromen B.V. een flyer. Hierin komen omwonenden aan het woord die hun zorgen uitspreken over de verkeersveiligheid. Zij roepen de chauffeurs op om hun snelheid aan te passen en goed op andere weggebruikers te letten. Het motto van de campagne is: ‘Bij dit karwei, een veilige weg voor ons allebei’.

Omwonenden maken zich vooral zorgen over de menging van vrachtwagens met andere verkeersdeelnemers zoals: wandelaars, fietsers, skeeleraars en ruiters. Zij zijn niet gewend aan zoveel vrachtverkeer op de weg en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Waterschap Zeeuwse Eilanden, Projectbureau Zeeweringen en aannemer Zeeuwse Stromen B.V. nemen de zorgen serieus en zijn daarom samen deze campagne gestart.
Provincie:
Tag(s):