donderdag, 14. mei 2009 - 15:33

Vrachtwagen ramt gevel woonhuis

Donderdagochtend 14 mei heeft aan de Oost Kinderdijk een ongeval plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen een gevel van een woning heeft geramd. De 36-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland raakte hierbij licht gewond.

De 75-jarige bewoonster van de woning, die op het moment van het ongeval nog lag te slapen, kwam wonder boven wonder met de schrik vrij. De woning raakte grotendeels verwoest.

De vrachtwagen reed rond 06.00 uur in de richting van de Dam toen de aanhanger van de vrachtwagen begon te schuiven en kantelde. De vrachtwagen was geladen met slib, waardoor het gehele wegdek en omliggende woningen met een dikke laag slib werden bedekt. De klap tegen de woning was zo hard dat de gevel grotendeels sneuvelde en ook de rest van de woning grote schade opliep.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Nadat de chauffeur uit zijn cabine was bevrijd en ter plaatse aan zijn verwondingen was behandeld, is hij voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De 75-jarige bewoonster is opgevangen door buurtbewoners en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.
Provincie:
Tag(s):