dinsdag, 13. januari 2009 - 19:06

Vrachtwagen rijdt tegen verkeers-regelaar

Haarlem

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding waarbij een verkeersregelaar licht gewond raakte.
Omstreeks 13.30 uur werd een 49-jarige Amsterdammer in zijn functie als verkeersregelaar op de Smedestraat aangereden door een 26-jarige vrachtwagenchauffeur afkomstig uit Zwanenburg.

De vrachtwagenchauffeur wilde de Smedestraat inrijden, waar dit op dit moment niet toegestaan is vanwege werkzaamheden. Toen de verkeersregelaar de man aangaf dat hij er niet door kon, ontstond een woordenwisseling. De vrachtwagenchauffeur gaf gas en trok op, reed half via de stoep alsnog de Smedestraat in. De verkeersregelaar sprong aan de kant, maar de vrachtwagen kwam tegen de knie van het slachtoffer. Ambulancepersoneel constateerde ter plekke een gekneusde knie. Aan het slachtoffer is slachtofferhulp aangeboden.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie stelde direct een onderzoek in en heeft al enkele getuigen gesproken, maar is nog op zoek naar mensen die, te voet of op de fiets, getuige zijn geweest van het incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):