dinsdag, 27. januari 2009 - 13:17

Vrachtwagenpark Utrecht steeds schoner

Utrecht

De gemeente Utrecht heeft haar vrachtwagenpark vernieuwd. De oudere vrachtwagens van Stadswerken zijn vervangen door voertuigen die zijn voorzien van Euro-5 dieselmotoren. De nieuwere voertuigen zijn voorzien van een roetfilter.

Door de versnelde vervanging van het eigen wagenpark voldoet Utrecht ruimschoots aan de eisen van de milieuzone. De voertuigen zijn nog niet volledig schoon, maar leveren al wel een forse bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

In 2007 heeft het college besloten het eigen wagenpark vervroegd te vervangen en te verschonen. In het afgelopen jaar is daarom de groep oudere vrachtwagens van Stadswerken volledig vervangen, omdat de dieselmotoren niet voldeden aan de Euro-3 norm. De nieuwe voertuigen voldoen aan de Euro-5 norm. Bij de aanschaf van de vrachtwagens is gekozen voor de schoonste dieselmotoren die op dit moment geleverd worden. De jongere voertuigen vanaf Euro-3 norm die nog onderdeel uitmaken van het wagenpark zijn voorzien van een gesloten roetfilter.
Provincie:
Tag(s):