donderdag, 2. april 2009 - 11:26

Vredestein Banden BV niet betrokken bij surseance moederbedrijf

Enschede

Amtel-Vredestein N.V., het moederbedrijf van Vredestein Banden BV heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd bij de Nederlandse Rechtbank.

Amtel-Vredestein N.V. is een financiële holding zonder operationele activiteiten. Onder deze Holding vallen Russische activiteiten (Amtel) en Europese activiteiten (Vredestein Banden BV).

Vredestein Banden BV is separaat gefinancierd, waardoor de financiële situatie van het moederconcern de Nederlandse ondermening niet in financiële zin raken.

Amtel-Vredestein N.V. heeft een “binding offer�gekregen van een strategische industriële marktpartij voor het totale aandelenkapitaal van Vredestein Banden B.V.

Vanwege internationale beursregelgeving kan Vredestein op dit moment niet meer informatie verschaffen over een mogelijke overname, maar Vredestein wil benadrukken dat Vredestein Banden B.V. in Nederland en haar Europese dochterondernemingen NIET zijn betrokken bij deze aanvraag voor uitstel van betaling.

Ook wil het bedrijf duidelijk aangeven dat een eventuele koop van Vredestein Banden B.V. geen negatieve gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid bij het bedrijf.

Gezond bedrijf in moeilijke markt
Omdat Vredestein Banden BV zich richt op de vervangingsmarkt en haar producten niet als OE (Original Equipment) aan automerken levert, is het in staat om de positieve gang van zaken voort te zetten.

Als gevolg van deze strategie ziet Vredestein te toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Een illustratief voorbeeld hiervan is dat er de komende maand internationaal een nieuwe zomerband geïntroduceerd wordt, de Ultrac Cento.

Deze band loopt vooruit op toekomstige Europese regelgeving wat betreft geluid, wet-grip en milieu-aspecten. Tot en met 11 april is de nieuwe band te bewonderen op de Vredestein-stand op de AutoRAI in Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):