donderdag, 22. oktober 2009 - 7:59

Vreeman moet opstappen

Tilburg

De Tilburgse gemeenteraad heeft een motie van afkeuring aangenomen tegen burgemeester Ruud Vreeman. De burgervader had de raad niet geinformeerd over de duurder uitvallende verbouwing van het Midi Theater. Hij deed dit omdat hij bang was dat het college zou vallen, zo zei hij woensdag tegen de raad.

De meerderheid van de gemeenteraad vindt dat Vreeman ze niet goed en volledig heeft geïnformeerd over de overschrijding met 1,9 miljoen van de verbouwingskosten van het Midi theater. In totaal stemden 24 raadsleden voor de motie van afkeuring, 15 stemden tegen. De motie werd gesteund door de partijen: CDA, SP, Lijst Smolders, Algemeen Belang, VVD, D'66 en de Verenigde Senioren Partij (VSP). De PvdA, Groen Links en de Tilburgse Volkspartij stemden tegen.

Concreet houdt deze motie in dat de meerderheid van de raad niet meer wil samenwerken met Ruud Vreeman. De commissaris van de koningin moet nu bepalen hoe het verder gaat met de positie van Vreeman.

Vreeman zelf laat weten, "Het was voor mij persoonlijk een moeilijke en een riskante keuze om de raad niet te informeren, die ik volledig voor mijn rekening neem. Dit is mij verantwoordelijkheid en daar loop ik niet voor weg. Ik zie de reactie van de Commissaris van de Koning met vertrouwen te gemoet. Ik sta daar heel ontspannen in".
Provincie:
Tag(s):