donderdag, 12. februari 2009 - 9:14

Vreemdeling opgepakt met 220.000 dollar

Rotterdam

De Marechaussee heeft op Rotterdam Airport een man opgepakt met 220.000 dollar en bijna 17.000 euro aan contant geld verstopt tussen zijn bagage. De man stond op het punt te worden uitgezet.

De Marechaussee hield de man aan op verdenking van witwassen. De 58-jarige Turk kon geen overtuigende verklaring geven over de herkomst van het geld.

De vreemdelingenpolitie in Rotterdam had de man eerder overgedragen aan het uitzetcentrum van Rotterdam Airport omdat hij illegaal in Nederland verbleef. Toen medewerkers van het uitzetcentrum zijn bagage controleerden, troffen zij de bankbiljetten aan. Het geld was verpakt in plastic zakjes die hij had verstopt tussen zijn bagage.

Vanwege de grote hoeveelheid aan contanten en de wijze waarop de man het geld had verpakt vertrouwde het uitzetcentrum het niet helemaal en besloot zij de Marechaussee te waarschuwen.

De aanhouding vond plaats op 2 februari, maar mocht vanwege onderzoek niet eerder bekend gemaakt worden. De Marechaussee voert nog verder onderzoek uit.
Provincie:
Tag(s):