dinsdag, 21. juli 2009 - 18:55

VROM Inspectie neemt 25 kg explosieven in beslag

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de VROM-Inspectie heeft op 17 juli 2009 onder leiding van het in samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst het openbaar ministerie en de politie Groningen 25 kg springstoffen in beslag genomen.

De explosieven lagen in de auto en in de garage van een inwoner van Kommerzijl (Groningen.) en bevonden zich in een woonwijk.

De man is als verdachte gehoord en de explosieven zijn afgevoerd door de EOD. De aangetroffen explosieven waren onder meer bestemd voor het reinigen van afvalverbrandingsinstallaties. Voor de opslag van deze explosieven is een erkenning vereist op grond van de Wet explosieven voor civiel gebruik (Wecg) en een vergunning op grond van de Wet Milieubeheer.

De verdachte is springmeester, eerstverantwoordelijke bij het werken met springstoffen voor civiel gebruik. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van wet- en regelgeving. Voor het gebruik van ontplofbare stoffen gelden regels die ongelukken en misbruik moeten voorkomen.
Provincie:
Tag(s):