vrijdag, 24. april 2009 - 10:42

Vrouw doet valse melding van ontvoering

Een valse melding van een ontvoering heeft de regiopolitie Groningen donderdagmiddag de nodige man/vrouw uren gekost. Een 35-jarige vrouw uit de gemeente Loppersum smste haar partner dat ze in de kofferbak van een auto was gegooid door twee onbekende mannen. De partner van de vrouw schakelde de politie in die direct een groot onderzoek startte.

De vrouw bleek voor het laatst te zijn gezien in het centrum van Appingedam. Sporen die mogelijk verband hielden met de ontvoering werden door de politie veiliggesteld. Een buurtonderzoek en een onderzoek in en rond de woning van de vrouw leverde niets op.

Uit de gegevens van de smsjes, die de vrouw geregeld naar haar partner stuurde, bleek de vrouw zich in Duitsland op te houden. De ingeseinde Duitse politie stuitte omstreeks 21.00 uur op een auto in de omgeving van Wurzbrug met hierin de vrouw. Uit verhoor bleek de vrouw, die alleen in het voertuig zat, niet te zijn ontvoerd maar gehandeld te hebben door relationele problemen.

Cor de Lange, waarnemend distritschef Noord/West is vol lof over de inzet van de politiemensen. ‘Iedereen heeft zich meer dan ingezet. En als het er echt om gaat, dan hoef je politiemensen geen moment te motiveren. Pas achteraf weet je zeker dat het een valse melding betreft.‘

De kosten van de hele operatie zullen op de vrouw worden verhaald. Volgens een woordvoerder van de politie hebben dertig medewerkers van de regiopolitie Groningen aan de zaak gewerkt. Ook vanuit de lucht is naar de vrouw gezocht met een politie- en een traumahelikopter.
Provincie:
Tag(s):