maandag, 13. april 2009 - 10:28

Vrouw dood door brand in caravan

Biddinghuizen

In de nacht van 12 op 13 is rond 01.00 uur een caravan op het Aquacentrum
Bremerbergsehoek aan de Bremerbergdijk is Biddinghuizen volledig afgebrand. Hierbij is een 61-jarige vrouw uit Duitsland om het leven gekomen. Dit meldt Brandweer Flevoland.

Rond 01.00 uur reden diverse hulpverleners naar de camping in verband met een melding van een brand in een caravan. Ter plaatse aangekomen bleek de caravan volledig uitgebrand.

In de caravan werd een stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. Een 58-jarige man uit Duitsland wist op eigen kracht te ontkomen en is naar een lokaal ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat hij eerste- en tweedegraads brandwonden had. Hierop is hij naar een specialistisch ziekenhuis in Beverwijk vervoerd. Zijn toestand is zorgwekkend, maar stabiel.

Enkele omliggende caravans zijn door de brand beschadigd geraakt. Direct na de brand zijn diverse campinggasten in een gebouw op de camping opgevangen door politie en slachtofferhulp.

Omstanders hebben een explosie gehoord. Mogelijk is de brand ontstaan door een lekke gasfles.

Specialisten van Forensische Opsporing hebben na de brand sporen voor onderzoek veilig weten te stellen en zullen onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):