zaterdag, 11. juli 2009 - 8:43

Vrouw ligt 8 weken dood in woning

Roodeschool

Een vrouw uit Roodeschool in de provincie Groningen blijkt acht weken dood in haar woning te hebben gelegen voordat zij werd gevonden door de politie. ‘De vrouw, een 50-jarige Chileense, verkeerde in psychische nood maar hulpverleningsinstanties, die hiervan op de hoogte waren, zagen geen aanleiding om haar gedwongen op te nemen’, schrijft het Dagblad van het Noorden zaterdag.

De vrouw, die al sinds de jaren tachtig in Nederland woonde, werd wel een aantal keren bezocht door medewerkers van een hulpverleningsinstantie. Toen er na één gesprek keer op keer door de vrouw niet meer werd opengedaan, werd er aangenomen dat de vrouw vertrokken was.

Verontruste buurtbewoners trokken na een aantal weken bij de politie aan de bel vanwege stankoverlast. Die vond het levenloze lichaam van de vrouw in de woning. Ze bleek zelfmoord te hebben gepleegd.

Buren zouden naar eigen zeggen diverse keren melding hebben gemaakt dat het niet goed ging met hun buurvrouw. Volgens de krant spreken sommige autoriteiten van 'een leermoment'.
Provincie:
Tag(s):