maandag, 24. augustus 2009 - 6:55

Vrouw meerdere malen overreden op A7

Marum

Een tot nu toe onbekende vrouw is zondagavond om het leven gekomen op de autosnelweg A7 ter hoogte van Marum. De vrouw liep omstreeks tien uur de snelweg op en werd op de zuidelijke rijbaan, Drachten richting Groningen, door meerdere passerende auto’s geraakt. Het slachtoffer was op slag dood en bleef zo’n honderd meter verderop levenloos liggen.

De politie sloot de snelweg af en verrichtte uitvoerig sporenonderzoek. Ook werd de omgeving afgezocht naar een eventueel voertuig van de vrouw. Er werd niets aangetroffen. Door het onderzoek moest het verkeer zo’n vijf uur worden omgeleid.

Waarom en hoe de vrouw op de snelweg terecht kwam, is voor de politie nog een vraagteken. Het slachtoffer had geen enkel identiteitsbewijs bij zich. Automobilisten die de vrouw hadden aangereden en waren gestopt, werden zo veel mogelijk door politiemensen en ambulancepersoneel opgevangen. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie sluit niet uit, dat meerdere andere weggebruikers de vrouw ook hebben geraakt, zich dat niet hebben beseft en daarom zijn doorgereden. Zij kunnen vandaag contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het telefoonnummer 0900-8844. Ook personen die de vrouw bij de snelweg of in de omgeving daarvan hebben gezien, worden gevraagd de politie te bellen.
Provincie:
Tag(s):