dinsdag, 12. mei 2009 - 11:33

Vrouw slaat over de kop bij aanrijding

Almere

In de nacht van maandag op dinsdag rond kwart voor één raakte een 50-jarige bestuurster van een personenauto gewond na een aanrijding met een andere auto op de autosnelweg A6. De auto van de 50-jarige vrouw sloeg daarbij over de kop. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almere.

Tussen de afslag Almere Haven en Almere Stad botste de 20-jarige bestuurster met haar voertuig tegen de achterzijde van de auto van het 50-jarige slachtoffer. Daarbij sloeg het voertuig van de 50-jarige vrouw over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand op de linkerrijstrook van de A6. Het andere voertuig botste tegen de vangrail aan. Een getuige die met zijn vrachtwagen op de A6 reed zag het ongeluk voor zich gebeuren. Hij bedacht zich geen moment en zette zijn vrachtwagen dwars op de snelweg om het slachtoffer dat nog in haar auto lag te beschermen voor het overige verkeer.

Twee andere getuigen schoten ook te hulp. Eén van hen verleende eerste hulp bij het slachtoffer en de andere leidde het verkeer om de vrachtwagen. Specialisten van het verkeersongevallenteam verrichten op de plek van het ongeval een uitgebreid sporenonderzoek en heeft de aanrijding in onderzoek. Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd en werden door een berger die nacht weggesleept. De 20-jarige vrouw uit Lelystad bleef ongedeerd.
Provincie:
Tag(s):