woensdag, 13. mei 2009 - 21:53

Vrouw uit seksclub gehaald door agenten

Rotterdam

‘Het Controleteam Prostitutie en Mensenhandel van de Regionale Recherchedienst van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft met de aanhouding van een 29-jarige man uit voormalig Joegoslavië en een 28-vrouw uit Hongarije twee vrouwen uit het mensenhandelcircuit kunnen bevrijden’, meldt de politie woensdag.

Via de politie Haaglanden kwam de informatie binnen dat een Hongaarse vrouw tegen haar wil zou worden vastgehouden in een woning in Charlois in Rotterdam. In overleg met het Openbaar Ministerie werd direct een onderzoek gestart.

Tijdens het onderzoek bleek dat twee vrouwen naar een seksinrichting in Den Haag reden en dat één van hen daar werd afgezet. Dit was op woensdagavond 6 mei. De andere vrouw keerde vervolgens terug naar de woning in Charlois.

Inval in woning
Diezelfde avond stelden agenten een controle in in deze woning. Daar werd het slachtoffer aangetroffen en bevrijd. Ze was ernstig mishandeld. Ze had een opgezwollen neus en dichtgeslagen ogen. Ze werd tegen haar wil vastgehouden en werd vermoedelijk uitgebuit in de prostitutie.

De vrouwelijke verdachte werd ter plaatse aangehouden. De man is in Schiedam op straat bij zijn auto een uur later door een Arrestatieteam gearresteerd. In de woning waren ook twee kleine kinderen, waarvan één kind van verdachte vrouw, aanwezig. Deze zijn door de Jeugdpolitie opgevangen en via Jeugdzorg ondergebracht in een opvangadres.

Uit seksclub gehaald door agenten
Nadat de verdachten waren aangehouden is de vrouw die naar Den Haag was gebracht, uit de seksclub gehaald. Hoewel het vermoeden bestaat dat zij ook slachtoffer is van uitbuiting, heeft deze vrouw nog geen aangifte willen doen.

Het onderzoek wordt voortgezet. De beide verdachten zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):