donderdag, 11. juni 2009 - 8:22

Vrouw verdacht van in brand steken eigen woning

Enschede

De politie Twente heeft op donderdag 11 juni omstreeks 00.05 uur een 26-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in haar eigen woning aan de Curaçaostraat in Enschede.

De brand werd woensdag 10 juni omstreeks 22.45 uur opgemerkt en brandweer werd direct ingeschakeld. De brandweer had de brand snel onder controle waardoor erger werd voorkomen. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de brandstichting.

Bij aankomst van de brandweer bleek de woonkamer in de brand te staan. De brandweer wist op dat moment nog niet zeker of de bewoner(s) de woning hadden verlaten. Na een goede verkenning bleek dat niemand meer aanwezig was in de woning.

De bewoners uit de naastgelegen woningen zijn uit voorzorg uit hun huis gehaald. De brandweer had de brand snel onder controle. Omstreeks 23.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

De woning heeft flinke brandschade opgelopen. Daardoor kunnen de bewoners voorlopig niet terug in hun woning. Tot op heden zijn zij nog niet gelokaliseerd. De naastgelegen woningen hebben lichte rookschade. Deze bewoners konden snel weer terug naar hun huis.

Er is zijn 2 tankautospuiten, 1 redvoertuig en 1 officier van dienst ingezet van brandweer Enschede.
Provincie:
Tag(s):