dinsdag, 7. april 2009 - 10:42

Vrouwen minder vrijgevig sinds de kredietcrisis

Amsterdam

Vrouwen blijken onder invloed van de kredietcrisis gemiddeld minder te geven aan goede doelen in Nederland. Mannen blijken daarnaast online via internet meer geld te geven aan goede doelen dan vrouwen. Uit onderzoek verricht door Stichting GeefGratis blijkt dat mannen in 2009 gemiddeld afgerond EUR 87,- via internet geven en vrouwen EUR 50,-.

Mannen geven dus online 1,74 x meer geld aan goede doelen dan vrouwen. Deze gegevens zijn gebaseerd op meer dan 15.000 transacties via de online donatiemodule van Stichting GeefGratis tussen 2006 en het 1e kwartaal 2009.

Kijkt men naar de gemiddelde donatiebedragen dan zijn mannen vrijgeviger dan vrouwen. Kijkt men echter naar de absolute aantallen dan blijken vrouwen ineens vrijgeviger te zijn dan mannen. Ongeacht de kredietcrisis kunnen we spreken van een trend met een opvallend sterk dalend gemiddeld donatiebedrag bij vrouwen.

Stichting GeefGratis biedt gratis te gebruiken internet diensten aan goede doelen in Nederland. Stichting GeefGratis is een particulier initiatief en heeft als non-profit organisatie geen winstoogmerk.
Categorie:
Tag(s):