maandag, 27. april 2009 - 11:29

VU medisch centrum eerste umc met twee Smiley's

Amsterdam

VU medisch centrum heeft van de stichting Kind en Ziekenhuis twee Smiley’s gekregen voor zowel de kinderafdeling als de dagbehandeling. Hiermee is VUmc het eerste universitair medisch centrum dat van de stichting twee Smiley’s krijgt.

VUmc ontvangt de Smiley’ s omdat het voldoet aan de criteria die Kind en Ziekenhuis stelt aan de zorg op de kinderafdelingen en aan de zorg voor kinderen in dagbehandeling.

Zo kunnen ouders aanwezig zijn bij de inleiding van en het ontwaken uit de narcose van hun kind ook bij een spoedingreep. In slechts drie van de acht academische ziekenhuizen is dit voor ouders van patientjes in alle leeftijdscategorieën mogelijk.

In VUmc behoort het ook tot de standaardprocedure dat kind en ouders voorafgaand aan de ingreep een bezoek brengen aan de anesthesioloog. En in VUmc worden kinderen die een operatie in dagbehandeling ondergaan altijd verpleegd door kinderverpleegkundigen.

Prof. John Roord, hoofd kindergeneeskunde:�We zijn erg blij met de toekenning. Opname van een kind is altijd een enorme belasting voor kind en ouders. De beste plek voor een kind is gewoonlijk buiten het ziekenhuis.

Waar mogelijk proberen we de kinderen dan ook ambulant te behandelen. Soms ontkomen we helaas niet aan een opname. Het toekennen van de Smiley’s steunt ons in de gedachte dat we dan al het mogelijke doen om het verblijf in ons ziekenhuis voor kind en ouders zo goed als mogelijk is te laten verlopen.�
Provincie:
Tag(s):