zondag, 30. augustus 2009 - 23:14

Vuelta een feestje, ook voor de politie

Assen/Emmen

Samen met het publiek heeft Politie Drenthe genoten van alle Vuelta-activiteiten. Hoewel er voortdurend veel mensen aanwezig waren bij de verschillende activiteiten, soms zelfs tienduizenden, heeft de politie geen aanhoudingen verricht. Ook het toezicht op de verkeersstromen leverde geen problemen op, er waren nauwelijks stagnaties.

“De ervaringen met het organiseren van toezicht bij de TT is nu goed van pas gekomen en het korps heeft zich nu op dezelfde wijze voorbereid” zegt Algemeen commandant Arjan Mengerink. Over het grote aantal toeschouwers heeft hij zich wel verbaasd. “ Dat aantal overtreft wel onze stoutste verwachtingen, maar het was een gedisciplineerd, sportief publiek en voor ons daarom ook een feestje.”

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) begeleide met een groot aantal motorrijders de Vuelta tijdens de etappes in Nederland. In Drenthe leverde het KLPD bovendien een aantal politiemensen te paard. Politie Fryslan leverde een groep ME-ers en Politie Twente een groep AE (Aanhoudingseenheid). De Spaanse politiemensen met ondermeer vijf motoragenten, werden zaterdagmorgen in het politiebureau Balkengracht in Assen namens de korpsleiding welkom geheten.

In 2010 start de Giro d’Italia in Amsterdam met finish in Utrecht. In de zomer van 2010 start de Tour de France in Rotterdam. Daarom waren die politiekorpsen geïnteresseerd en kwamen collega’s een kijkje in de keuken van de Drentse politie nemen.
Provincie:
Tag(s):