dinsdag, 15. september 2009 - 21:07

Vuelta 'koorts' bij bestuurders en relaties gemeente Borger-Odoorn

Exloo

Bestuurders en relaties van de gemeente Borger-Odoorn genoten onlangs nog even na van de fietsvreugde na de passage van de Vuelta twee weken geleden. Ze maakten een ‘relatie fietstocht’ door de gemeente, uiteraard in Spaanse sferen. Het wielerfestijn was een groot succes. Koos Feiken van Inter-Action, mede-organisator van de fietstocht vertelt: ‘‘De fietsers waren heel gedreven. Op de (Vuelta)kasseien gingen ze helemaal los! Met als gevolg twee lekke banden in de groep.’’

Zo’n 50 relaties namen deel aan de fietstocht. Het ging om bestuurders van de gemeente Borger-Odoorn, lokale ondernemers en fietsende relaties van andere gemeenten en bedrijven uit de omgeving Groningen/Drenthe. Uiteraard waren burgemeester Marco Out, sportwethouder Frits Alberts en beleidsmedewerker Dirkjan Haan van de partij. ‘‘Als je zo’n middag met elkaar op pad bent op de racefiets, ontstaan mooie contacten. Je leert de lokale ondernemers beter kennen en hoort wat er leeft. En het geeft natuurlijk een kick als je dan na 75 kilometer met elkaar de eindstreep haalt,’’ aldus wethouder Alberts.

Het idee van de relatie fietstocht ontstond een paar jaar geleden toen 60 wielerfans uit het bedrijfsleven, de politiek en de media van Milaan naar Groningen fietsten om het startdoek van de Giro d’Italia naar G(i)roningen te brengen. Bij wijze van reünie maakt dezelfde groep elk jaar een tocht in een andere gemeente, samen met de lokale relaties. Dit jaar zou het startdoek vanuit Spanje naar Nederland gefietst worden, maar dat bleek niet haalbaar. De gemeente Borger-Odoorn zag als gastheer van dit jaar wel de kans om een Vuelta-tintje aan de fietstocht te geven.
Provincie:
Tag(s):