donderdag, 1. januari 2009 - 14:06

Vuilniswagen in brand na ophalen buiten afval

Schiedam

Om vandalen zo min mogelijk de kans te geven om het zwerfafval, dat afgelopen nacht is blijven liggen, in brand te kunnen steken werd op veel plekken in Nederland het afval vroegtijdig ingezameld. Zo ook in Schiedam.

Maar aan de Westfrankelandsestraat in Schiedam kon men een ‘binnenbrandje’ in een vuilniswagen op nieuwjaarsdag niet voorkomen.

De brand ontstond in het opgehaalde afval. Een van de medewerkers van Irado rook een brandlucht waarop hij de wagen stoppen.

Na het weghalen van wat afval in de laadklep kwamen de vlammen tevoorschijn. Direct is de brandweer gebeld. De spuitgasten moesten uit Vlaardingen komen, omdat de Schiedamse brandweer net naar een brandalarm in een verzorgingstehuis was.

De brandweer van Vlaardingen bluste de brand met een straal hogedruk. Later is de vuilniswagen naar een andere locatie gebracht om hem daar te kunnen legen en af te blussen. Onderweg vatte de lading opnieuw vlam op de Westfrankelandsedijk. Na wat bluswater kon men de tocht vervolgen. Wat de schade aan de vuilniswagen is, is niet bekend. Wat de exacte oorzaak is geweest was moeilijk te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):