zondag, 20. september 2009 - 18:55

Vuurwerkknallen leiden tot paniek in Kerkrade

Kerkrade

Zaterdagavond is er enige paniek ontstaan bij omwonenden van het Laurapark in Kerkrade, omdat zij plotseling harde klappen hadden gehoord en lichtflitsen hadden gezien. Al snel bleek dat onbekenden professioneel vuurwerk in het Laurapark tot ontsteking hadden gebracht.

Een van de ladingen was in een boomkruin terechtgekomen en had bij de ontploffing zo'n harde klap veroorzaakt, dat bij tal van huizen de ruiten in de sponningen trilden. In het park stonden een aantal stellages waarop diverse buizen waren bevestigd. Omdat kennelijk niet alle buizen tot ontploffing waren gebracht, moesten de aanwezige mensen op last van de politie het park verlaten. Omwonenden werd verzocht om naar hun huizen te gaan en ramen en deuren te sluiten. De politie schakelde de EOCKL in Culemborg in. Nader onderzoek aan de buizen wees ondertussen uit dat deze allemaal leeg waren. De EOCKL hoefde vervolgens niet af te reizen naar Kerkrade. Tijdens buurtonderzoek werd op de hoek Laurastraat / Pierrestraat nog een aantal buizen en ander materiaal aangetroffen.

Wie verantwoordelijk is geweest voor het afsteken van het vuurwerk, is nog niet bekend. De laatste weken zijn onder meer in de Kerkraadse wijk Heilust diverse meldingen van vuurwerkoverlast geweest. De politie vraagt mensen die zaterdagavond mogelijk iets gezien hebben, contact met de politie op te nemen.
Provincie:
Tag(s):