donderdag, 15. januari 2009 - 9:19

VVD begint website voor behoud vuurwerk

Den Haag

VVD-Tweede Kamerlid Helma Népperus geeft donderdag het startsein voor de lancering van www.handenafvanvuurwerk.nl. Het doel van de website is om 100.000 digitale handtekeningen te verzamelen voor behoud van de traditie om vuurwerk af te steken met Oud en Nieuw.

Enkele raadsleden van Groen Links hebben 40.000 digitale handtekeningen verzameld om een discussie over het afschaffen van vuurwerk op de Tweede Kameragenda te krijgen. De VVD wil met deze tegenactie laten zien dat er geen enkel draagvlak is voor afschaffen. De verzamelde handtekeningen worden aangeboden aan Groen Links fractievoorzitter Femke Halsema.

Neppérus:'Vuurwerk hoort bij Oud en Nieuw als oliebollen en champagne. Dit zijn tradities die we moeten koesteren'. Ook de VVD wil dat vuurwerk veilig is, en wil een harde aanpak van illegaal vuurwerk, maar ziet geen reden om vuurwerk in zijn geheel maar af te schaffen. 'Als mensen te hard rijden in hun auto, dan pakken we dat aan, maar dan gaan we ook het autorijden niet verbieden', aldus Neppérus.
Provincie:
Tag(s):