maandag, 5. januari 2009 - 16:26

VVD blij met extra bussen, ontevreden over bereikbaarheid

Almere

Connexxion heeft gehoor gegeven aan de kritiek van de VVD Zeewolde: extra bussen in zetten in verband met het uitvallen van de veerpont wegens ijsvorming tussen Zeewolde en Ermelo.

“Zoals verwacht was het vanmorgen verschillende malen een grote chaos�, zegt VVD-raadslid Cees Steijger. Reizigers konden niet mee wegens volle bussen, terwijl later op de dag reizigers wegens de gewijzigde dienstregeling vergeefs op de bus naar Harderwijk stonden te wachten. “Dat laatste werd ook veroorzaakt omdat de gemeente pas in de loop van de dag de definitieve dienstregeling via de gemeentelijke website bekend maakte.�

De VVD is blij dat vanaf morgen er extra bussen worden ingezet. “Dat er extra materieel wordt ingezet zolang de pont uit de vaart is genomen, juichen wij toe. Met een beetje goede wil had Connexxion dit besluit ook eerder kunnen nemen, zodat de chaos vanmorgen vermeden had kunnen worden�, aldus Steijger.

De VVD gaat er overigens vanuit dat er altijd door Connexxion zal worden bijgestuurd als blijkt dat niet iedereen mee kan. Dus ook als de pont wèl vaart.

Slechte bereikbaarheid Zeewolde-Zuid

Minder tevreden is de VVD over de wijziging van de dienstregeling van Connexxion. Deze houdt in dat de inwoners van Zeewolde-Zuid die naar Harderwijk willen op de dag een stevige wandeling moeten maken naar de dichtstbijzijnde bushalte aan de Horsterweg.

Alleen ’s ochtends vroeg komen er drie bussen, daarna pas weer omstreeks 4 uur in de middag. “Ouderen en mensen die slecht ter been zijn hebben niets aan deze wijziging�, zegt Steijger. “De gemeente is louter positief over de wijzigingen. Vandaar dat wij hierover kritische vragen aan het college hebben gesteld.�
Provincie:
Tag(s):