maandag, 1. juni 2009 - 14:35

VVD-Europarlementariër Jan Mulder bezoekt Gelderland

Op woensdag 3 juni zal VVD-Europarlementarier Jan Mulder op uitnodiging van de VVD Kamercentrale Gelderland een bezoek brengen aan een aantal Gelderse ondernemers. Jan Mulder zal bij de verschillende werkbezoeken worden geïnformeerd over de ontwikkelingen in de provincie en zal zijn oor te luister leggen om te kijken wat hij in Europa voor Gelderland kan betekenen.

De dag begint om 10.00u in Geldermalsen bij de Coöperatie Koninklijke Fruitmasters U.A. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld tot één van de sterkste spelers op de Europese fruitmarkt. Tijdens dit bezoek zal besproken worden welke mogelijkehden Europa biedt voor de Fruitmasters. Om 14:00u zal Jan Mulder samen met andere vertegenwoordigers in debat gaan over Natura 2000 in het gemeentehuis van Barneveld.

Mulder houdt zich in het Europees Parlement al jaren bezig met Europese regelgeving op het gebied van Natura 2000. Aansluitend zal een bezoek worden gebracht aan het Nationaal Landschap Arkemheen - Eemland. Het Natura 2000 gebied in de provincie Gelderland. Vervolgens zal Mulder een bezoek brengen aan de biogasvergistingsinstallatie van de familie Dekker aan Beulenkampersteeg in Putten. Het programma zal worden afgesloten met een politiek café met Jan Mulder in Winterswijk vanaf 20.00u in restaurant Berschot's Watermolen.

Ook tijdens het politiek café zal Natura 2000 aan bod komen. Hierbij zal er specifiek worden gekeken welke beperkingen Natura 2000 kan opleveren voor industrie en boeren.

Jan Mulder is sinds 1994 lid van het Europees Parlement en is daar woordvoerder op het gebied van het landbouwbeleid en begrotingsbeleid. Hij zet zich al jarenlang in voor een geliberaliseerde landbouwsector, met genoeg waarborgen voor eerlijke concurrentie en een goed inkomen voor de Nederlandse boeren. Daarnaast maakt hij zich sterk voor een degelijk Europees begrotingsbeleid, waarbij goed omgegaan wordt met geld van de belastingbetalers. Voor de aankomende verkiezingen op 4 juni strijdt hij ervoor om onder campagneleus "zuinig met Europees geld en agrarisch Nederland" voor een vierde termijn herkozen te worden. Hij staat op de vierde plaats op de VVD lijst.
Provincie:
Tag(s):