woensdag, 21. januari 2009 - 9:23

VVD Tilburg wil verregaande maatregelen tegen overvallen

Tilburg

De VVD in Tilburg heeft een actieplan bedacht om het aantal overvallen in de stad terug te dringen. Volgens de VVD staan ondernemers vol angst in hun bakkerij, dierenspeciaalzaak en snackbar en is de aanpak die nu gehanteerd wordt ontoereikend.

Ondanks de waardering die zij heeft voor de inzet van de politie, die vorige week enkele aanhoudingen deed, zijn de liberalen van mening dat verregaande maatregelen nodig zijn om de golf van overvallen een halt toe te roepen. ‘De nood is aan de man. Het gaat hier niet over het stelen van een rolletje snoep maar om overvallen met wapens. Overvallen die slachtoffers tekenen voor het leven’, aldus de VVD Tilburg.

Inzet van (mobile) camera’s en het preventief fouilleren over heel de stad zou uitkomst kunnen bieden. Winkels uitrusten met het zgn. SelectaDNA zou de pakkans van de overvallers vergroten. Op het moment dat een overvaller de winkel verlaat wordt deze met een stof bespoten die onder een UV licht helder oplicht Het is moeilijk tot niet te verwijderen zonder sporen achter te laten. In andere steden, zoals Rotterdam, wordt dit middel al succesvol ingezet.

De rechtspositie van de politieagenten zou volgens de VVD ook onder de loep genomen moeten worden. Doordat gebleken is dat overvallers geweld met wapens niet schuwen, zou een agent zichzelf of burgers moeten beschermen met het dienstwapen. Volgens de Tilburgse VVD zouden agenten door het gebruik van hun dienstwapen te snel ik het verdachtenbankje komen. In hun ogen is dit de omgekeerde wereld en zouden agenten moeten kunnen rekenen op politieke steun en vertrouwen. ‘Liever een neergeschoten overvaller dan een neergeschoten agent’, aldus de VVD.
Provincie:
Tag(s):