zondag, 14. juni 2009 - 11:41

VVD verbaasd over fotoplan N31

De VVD is verbaasd over het plan van Rijkswaterstaat om dinsdag op de N31 alle verkeersdeelnemers op de foto te zetten.

Charlie Aptroot: 'Wat is daar in hemelsnaam het doel van? Gaan we een collage maken? Ach, ze staan daar in ieder geval al jaren bijna stil, dat zal de kwaliteit van de foto's wel ten goede komen!' Het VVD-kamerlid wil echter wel van de minister weten hoe dit plan zich verhoudt tot de privacy van personen die geen overtreding hebben begaan. 'Ik hoop wel dat de minister zich realiseert welke strenge richtlijnen de overheid bijvoorbeeld voor pasfoto's hanteert! Ik ben benieuwd hoe hij gaat zorgen dat automobilisten aan deze richtlijnen kunnen voldoen zonder de verkeersveiligheid in gevaar te brengen!', aldus Aptroot.

De VVD is van mening dat het wellicht beter zou zijn als zo spoedig mogelijk met de aanpak van de N31 zelf kan worden begonnen, aangezien het hier een knelpunt betreft waar automobilisten 2,5 keer langer over een rit doen - wel handig voor de foto - dan bij goede doorstroming nodig zou zijn.

Aptroot: 'Rijkswaterstaat kan, in plaats van kiekjes van bestuurders, beter luchtfoto's kan maken van alle knelpunten in het wegennet in Nederland, zodat eindelijk met het oplossen van die knelpunten kan worden begonnen!'
Provincie:
Tag(s):