woensdag, 22. april 2009 - 22:37

VVD-wethouders Rotterdam opgestapt

Rotterdam

In Rotterdam zijn vandaag twee wethouders van de VVD opgestapt. Het gaat om Mark Harbers (Economie en Haven) en Jeanette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie).

De twee dienen hun ontslag in na aanleiding van het debat over de integratieadviseur Tariq Ramadan, van vorige week donderdag.

Ramadan was in opspraak geraakt na uitspraken over de positie van vrouwen en homo's. De complete fractie van de VVD was in eerste instantie tegen het aanblijven van Ramadan als adviseur, maar een meerderheid stemde uiteindelijk onder druk van de andere partijen toch mee in tot grote verbazing van de twee vertrekkende wedhouders na.

De PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is verbijsterd dat de VVD zo uit de coalitie is gestapt. “Dat is ook nog eens gebeurd zonder overleg en zonder de minste bereidheid om de dreigende breuk te keren.�

Van Heemst is allereerst verbijsterd omdat de VVD al drie jaar vol lof is over de prestaties van dit stadsbestuur. Ook de twee VVD-wethouders hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd, aldus de PVDA-er.
Provincie:
Tag(s):