vrijdag, 2. januari 2009 - 13:12

VVD Zeewolde op de bres voor scholieren

Zeewolde

De VVD van Zeewolde is boos op Connexxion die geen extra bussen wil inzetten nu het fietsveer tussen Zeewolde en Ermelo wegens ijs is uitgevallen. Ook het college van B&W krijgt een veeg uit de pan: “De gemeente Zeewolde mag best wat feller opkomen voor de belangen van de Zeewoldense jeugd�, zegt VVD-er Cees Steijger.

Vanwege het aanhoudende winterweer zal de pont over het Wolderwijd tussen Zeewolde en Ermelo zoals het er nu naar uit ziet vanaf maandag 5 januari niet varen.

De gemeente heeft aan Connexxion gevraagd om extra openbaar vervoer in te zetten. Connexxion heeft daarop laten weten dat dit gezien het beschikbare materieel niet mogelijk is.

Steijger: “Zoek het lekker uit en fiets maar 15 kilometer om, zegt deze openbaar vervoerder eigenlijk. Wij vinden dat een belachelijke houding. Wij willen een veel betere service van Connexxion richting het publiek en verwachten dat zij een oplossing zoekt voor de extra vervoersvraag uit Zeewolde.�

Ook de houding van de gemeente die zich bij het besluit van Conexxion neerlegt, stoort de VVD Zeewolde. “Wij verwachten van de gemeente Zeewolde dat zij opkomt voor de belangen van de Zeewoldense schooljeugd die iedere dag tussen Zeewolde en Ermelo en Harderwijk heen-en-weer pendelt�, zegt liberaal Steijger.

De VVD wil de zaak onder de aandacht van het college brengen en zal hen vragen een hartig woordje met de directie van Connexxion te spreken. “In Zeewolde worden door de gemeente momenteel voor veel geld talloze nieuwe bushaltes aangelegd omdat Connexxion het nodig vond om de routes door het dorp te wijzigen. Wij verwachten van Connexxion dat zij op haar beurt Zeewolde nu tegemoet komt door de komende tijd ín de ochtend- en middagspits extra materieel in te zetten.�
Provincie:
Tag(s):