woensdag, 17. juni 2009 - 22:15

Waarschuwing inbrekers actief

Almere

Bewoners van twee woningen aan de Louis de Funèsstraat in Almere hebben woensdag aangifte gedaan van inbraak. De dag daarvoor deden zich enkele mensen voor als medewerkers preventieteam Stichting Veiligheidszorg voor politiekeurmerk Veilig wonen.

Of zij alleen folders/brieven hebben uitgedeeld of ook bij woningen hebben aangebeld is nog niet bekend. Vermoedelijk waren de nep-medewerkers de buurt aan het verkennen of er mensen thuis waren en/of er iets te halen viel en hebben ze de nacht daarop hun slag geslagen.

Getuigen die de nep-medewerkers hebben gezien op dinsdag 16 juni worden verzocht contact op te nemen met politie Flevoland. Ook wil de politie inwoners van Almere waarschuwen voor inbrekers die op geslepen wijze te werk gaan om hun doelen uit te kiezen.

Werkwijze Stichting Veiligheidszorg Almere :
De Stichting Veiligheidszorg Almere adviseert inwoners van Almere over preventie van inbraak. Op verzoek van de wijkagent informeren zij gedupeerden wat zij kunnen doen om inbraak te voorkomen. Zij brengen ook brieven rond in Almere, om vervolgens een paar dagen later langs te komen om te vragen of bewoners interesse hebben in een preventieadvies. Wanneer mensen hier positief op reageren noteren zijn naam en telefoonnummer.

Medewerkers van het preventieteam van de Stichting Veiligheidszorg komen nooit bij de mensen in hun huis binnen zonder van te voren telefonisch een afspraak te maken. Bij het maken van een afspraak voor een preventieadvies wordt altijd de naam van de medewerker die langskomt doorgegeven en deze kan zich altijd legitimeren.
Ook is het preventieteam altijd herkenbaar door het uniform dat ze dragen. Dit is hetzelfde uniform als van de toezichthouders van Almere. In de straat is altijd zichtbaar een busje of een auto (skoda) aanwezig met daarop het logo van de Stichting Veiligheidszorg Almere en het logo van het politiekeurmerk veilig wonen.
Provincie:
Tag(s):