zondag, 22. februari 2009 - 17:44

Waarschuwingschot stop autodief niet

Soest

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie drie jonge mannen van 17, 19 en 24 jaar uit Soest op heterdaad aangehouden. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat er een gestolen voertuig reed op de Evertsenstraat in Amersfoort.

Agenten zien het voertuig met drie inzittenden als deze de ringweg Kruiskamp oprijdt. Aangezien de bestuurder het stopteken negeert, vindt er een achtervolging plaats tot aan de Hobbemalaan in Soest waar het voertuig tot stilstand komt tegen betonpaaltjes.

De bestuurder stapt uit en zet het op een rennen. Hierbij negeert hij het veelvuldige roepen van de agenten om te stoppen. Dit is een reden voor de agenten om een waarschuwingsschot te lossen. Ook hierop reageert hij niet en rent door. Bij het voertuig dat inderdaad als gestolen staat gesignaleerd, worden de andere twee verdachten, twee jonge mannen van 17 en 19 jaar uit Soest aangehouden.

Dankzij een melding van een alerte burger kan uiteindelijk ook de bestuurder, een 24 jarige man uit Soest kort hierna op de Hobbemalaan worden aangehouden. Alle drie de verdachten zijn inverzekering gesteld. De sleutels van het gestolen voertuig zijn op maandag 16 februari ontvreemd bij een inbraak in een woning aan de Banckertstraat in Amersfoort.
Provincie:
Tag(s):