zondag, 15. februari 2009 - 22:15

WagenborgNedlift komt met webshop voor goede doel

Schoonebeek

Binnenkort wordt in Malawi begonnen met de productie van de eerste vijftig fietsambulances, de Carecar, geheel gefinancierd uit de opbrengsten van de nieuwe internetwinkel van Wagenborg Nedlift. Ze worden ter beschikking gesteld aan een gezondheidsorganisatie die enkele honderden dorpen verzorgt. Met de komst van fietsambulances maakt de gezondheidszorg in afgelegen gebieden een grote stap voorwaarts, omdat patiëntentransport naar medische posten aan snelheid wint. Ook draagt de Carecar bij aan het terugdringen van de moedersterfte bij geboortes.

Een ander deel van de opbrengsten van de internetwinkel wordt gebruikt om in Malawi projecten op te zetten op het gebied van kleinschalig (fiets)transport en om het kleinschalig ondernemerschap in de transport te bevorderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het in Malawi ondersteunen van de bouw van de werkplaats waar vanaf voorjaar 2009 onder Nederlandse leiding de Carecar, fietskarren en fiets-verkoopkarren worden geproduceerd. De fiets is een van de belangrijkste transportmiddelen in het straatarme Afrikaanse land.

WagenborgNedlift, gespecialiseerd in (internationaal) zwaar transport, hijswerk en montage, heeft sinds kort een eigen internetwinkel met schaalmodellen, kleding en tal van andere artikelen die met het bedrijf te maken hebben. Het bijzondere is dat de opbrengsten van de internetwinkel helemaal ten goede komen aan de Stichting Transport4transport. De internetwinkel wordt geheel gerund door vrijwilligers.

De Stichting Transport4transport is door de belastingdienst erkend als ‘goede doelen stichting’, waarmee giften en donaties binnen de Nederlandse belastingregels onder de aftrekbare posten vallen.

De internetwinkel is te vinden via www.wagenborgstore.nl
Provincie:
Tag(s):