woensdag, 7. januari 2009 - 13:54

Wakkere buurtbewoner helpt bij moeizame arrestatie

Almere

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 38-jarige Almeerder gearresteerd nadat hij in een gestolen auto werd betrapt, een stopteken negeerde, betrokken was bij een aanrijding en zich bij zijn arrestatie hevig verzette.

Surveillerende agenten zagen rond 02.15 uur in de omgeving van de Veluwedreef een gestolen auto rijden. De bestuurder negeerde het stopteken waarna een achtervolging ontstond.

In de Hitchcocklaan kwam de auto tot stilstand toen hij op een geparkeerde auto reed. De twee inzittenden namen direct de benen, waarna de achtervolging te voet verder ging. De 39-jarige autodief werd in de Hitchcocklaan in de kraag gevat.

De man verzette zich hevig waardoor één van de agenten met de verdachte lelijk ten val kwam. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. Een buurtbewoner, die wakker was geworden van de politiesirenes, zag hoe de agent in gevecht was met de verdachte. Hij twijfelde geen moment en hielp de agent met de het onder controle brengen van de autodief. De man is ingesloten en zit vast

De recherche van Almere Haven is nog op zoek naar een tweede verdachte en heeft de zaak in onderzoek.De hulpvaardige buurtbewoner kan een leuke attentie tegemoet zien. De agent raakte lichtgewond aan zijn voet en knie.
Provincie:
Tag(s):