woensdag, 24. juni 2009 - 22:17

Wallage zet duizendste handtekening voor MBO-OV

Groningen

Donderdag 24 juni zal scheidend burgemeester Wallage de duizendste handtekening voor een OV-jaarkaart voor alle MBO'ers zetten. ROOD, jong in de SP voert al tijden actie voor OV voor 16- en 17jarige MBO-studenten. In tegenstelling tot hun leeftijdgenoten op het HBO en WO hebben ze hier nog steeds geen recht op, belachelijk volgens de SP-jongeren.

Eind mei maakte het kabinet bekend dat de OV-kaart voor alle MBO’ers van de baan is. Het is één van de maatregelen om in de uitgaven te snijden en een overheidstekort te beperken.

ROOD, jong in de SP, vindt de maatregel belachelijk: "juist in tijden van crisis moet er geïnvesteerd worden in onderwijs, dat er nu juist bezuinigd wordt is gewoon asociaal beleid. Door deze bezuinigingen blijft een grote groep MBO-studenten afhankelijk van de dikte van de portemonnee bij het kiezen van hun studie. We zijn dan ook erg blij dat burgemeester Wallage dit initiatief ondersteund, dat zou rest van zijn partij ook moeten doen", aldus ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg.
Provincie:
Tag(s):