vrijdag, 30. januari 2009 - 18:55

Warme Truiendag 2009

Breda

Basisschool De Driezwing, die de meest originele activiteit organiseert, ontvangt op die dag een (energiezuinige) attentie uit handen van milieuwethouder Wilbert Willems. De Warme Truiendag past goed in de aanpak waarvoor in de de Bredase Klimaatnota van vorig jaar is is gekozen. Hierin staat hoe de verschillende partijen samenwerken bij de uitvoering van het Bredase klimaatbeleid.

Wethouder Willems: “De gemeente kan het niet alleen. Verschillende partijen in Breda hebben meegedacht over de projecten die uitgevoerd gaan worden en hier hun medewerking aan toegezegd. Scholen spelen een belangrijke rol bij de uitvoering van het klimaatbeleid. De leerlingen van nu zijn immers de consumenten van morgen!�

Basisschool De Driezwing kwam als eerste met een goed idee om vorm te geven aan de Warme Truiendag in Breda. Deze school zet op 13 februari de verwarming enkele graden lager en organiseert een ‘Warme Truienpolonaise.’ De leerlingen gaan dan, begeleid door carnavalsmuziek en gehuld in truien, mutsen, sjaals en wanten, in een polonaise door de gangen van de school en over het schoolplein.
Op deze manier lucht de school zowel de kinderen als het gebouw waardoor de luchtvochtigheid binnen omlaag gaat en daarmee ook het energieverbruik.
Provincie:
Tag(s):