dinsdag, 24. maart 2009 - 8:19

Wassen populairste huishoudelijke klus onder vrouwen

Amsterdam

De leukste klus in het huishouden? Daar is bijna de helft van de vrouwen het over eens: de was. De tweede en derde plek zijn voor stofzuigen en strijken, met respectievelijk 25 procent en 14 procent van de voorkeursstemmen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Ariel onder 1050 Nederlandse gezinnen.

Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat wassen de populairste klus is in het huishouden. Dat vindt bijna de helft van de Nederlandse vrouwen. Stofzuigen en strijken staan met respectievelijk 25 procent en 14 procent van de voorkeursstemmen op de tweede en derde plaats. Verreweg het minste plezier beleven vrouwen aan afwassen en stoffen.

Gemak dient de mens, zo lijkt het onderzoek te onderstrepen: hoe meer apparatuur eraan te pas komt, hoe prettiger vrouwen de klus vinden.

Wassen is dus de populairste huishoudelijke klus, maar minder leuk wordt het wanneer de wasbeurt niet het gewenste resultaat oplevert. Wat dat betreft zijn de respondenten het duidelijk eens: ruim negen op de tien storen zich het meest aan vlekken die achterblijven. Ook wasgoed dat in een andere kleur of ander formaat uit de trommel komt, levert de respondenten de nodige ergernis op (49 procent en 32 procent).

Bijna een kwart van de ondervraagden stoort zich het meest aan energieverspilling door het onnodig wassen op hoge temperaturen.
Categorie:
Tag(s):