dinsdag, 31. maart 2009 - 10:23

Water stroomt uit dijk in Mijdrecht

Mijdrecht

Maandagavond was het even schrikken voor de hulpdiensten. Een voorbijganger op de Kerkvaartbrug in Mijdrecht hoorde omstreeks 23.10 uur water stromen uit de dijk langs de Kerkvaart en belde direct 112. De brandweer die ter plaatse kwam trof inderdaad een dijk aan waar het water uit liep. Bij wie speelt het dan niet, een dijkdoorbraak, ze weten er alles van in De Ronde Venen.

De diverse instanties zoals Waternet, Vitens, gemeente, brandweer en politie werden gealarmeerd. Toen rond 23.30 uur een bewoner van de Dubloen aan kwam lopen was het gelijk duidelijk. De gemeente had in samenwerking met een bedrijf die avond het riool verbonden aan de wijk aan de andere kant van de dijk. Even voor 23.00 uur was de druk er weer opgezet. Hierdoor was de persleiding in de dijk gescheurd en vermoedelijk op meerdere plekken.

Een medewerker van het riool van de gemeente kwam ook ter plaatse en schakelde direct de leiding uit. Het water stopte met stromen, maar hierdoor was het natuurlijk nog niet opgelost. De dijk was volgelopen met water en herstel van het riool was geen optie.

Dinsdagmorgen wordt er gestart met de herstelwerkzaamheden. Volgens de politiewoordvoerder zullen er geen problemen ontstaan voor de bewoners van De Ronde Venen. Er zijn genoeg bufferplaatsen om het riool op te vangen, als het maar niet hard gaat regenen.
Provincie:
Tag(s):