dinsdag, 26. mei 2009 - 21:43

Wateroverlast verraadt wietplantage

Maandagmiddag is in een woning op de Irenelaan in Roermond een hennepkwekerij opgerold, welke was verdeeld over de eerste verdieping en de zolderverdieping.

Die middag werd er melding gemaakt dat er een waterlekkage was bij de betreffende woning. Toen agenten ter plekke waren, stroomde er water vanaf de zolderverdieping via de gevel naar beneden. Bij het binnentreden van de woning troffen de agenten op de eerste en tweede verdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij aan, bestaande uit ongeveer 650 planten en bijbehorende apparatuur. Tevens bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Tijdens de ontruiming kwamen een man en vrouw de woning binnen en bleken de huurders van de woning te zijn. Beiden zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Ook in Elsloo is maandagmiddag in een bedrijfspand op het Business park Stein een grote plantage aangetroffen waar op professionele wijze hennep werd geteeld. Verdeeld over twee verdiepingen ontdekten politieagenten ruim 2000 hennepplanten en overblijfselen van een eerdere oogst. Een grote aggregaat bleek voor de stroomvoorziening te zorgen. In het gebouw was verder een installatie aangebracht voor de bewatering van de hennepplanten. De politie onderzoekt van wie de plantage is.
Provincie:
Tag(s):