maandag, 10. augustus 2009 - 11:18

Waterpolitie houdt beschonken schipper aan

Veere

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag 9 augustus bij Veere een 66-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden omdat hij met 2.6 promille alcohol in zijn bloed aan het roer stond.

De Waterpolitie kreeg omstreeks 19.00 uur van de Verkeerspost Hansweert de melding dat in de buurt van Veere een binnenvaartschip voer waarvan de schipper mogelijk dronken zou zijn.

De Verkeerspost meldde dat het betrokken schip in de Zandkreeksluis in aanvaring was geweest met een plezierjacht. Die zaak hebben de betrokkenen onderling geregeld. Na het verlaten van de sluis voer het schip blijkbaar over een boei en liep aan de grond. Het lukte de schipper echter op eigen kracht weer los te komen.

De Waterpolitie ging kort voor Veere aan boord van het lege schip en bij het binnengaan van de stuurhut roken de agenten de bekende dranklucht. De schipper stond niet vast meer op zijn benen en sprak ook met dubbele tong.

De alcoholtest bevestigde het vermoeden van de agenten en gaf aan dat het alcoholpromillage boven het toegestane maximum van 0,8 zat. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek uit de ademanalyse dat het definitieve promillage 2,6 bedroeg. Ruim drie maal de toegestane hoeveelheid.

Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper dat hij het niet begreep. Hij had zeker niet meer dan zes biertjes gedronken en dat was al een tijdje geleden. Na verhoor werd de schipper weer op vrije voeten gezet maar hij mocht de eerste 13 uur niet varen met zijn schip.
Provincie:
Tag(s):