woensdag, 14. januari 2009 - 8:43

Waterschap vernieuwt trailerhellingen Veerse Meer

Veerse Meer

Deze week is waterschap Zeeuwse Eilanden begonnen met het vernieuwen van de trailerhellingen in het Veerse Meer. Dit is nodig in verband met het nieuwe Peilbesluit van het Veerse Meer.Het gaat om de trailerhellingen aan de Schotsman, de Sint Felixweg, in de Landbouwhaven Kortgene en de Kanohaven de Piet.

Het winterpeil wordt in drie jaar tijd verhoogd tot NAP – 0,30 meter waar het vroeger NAP – 0,60 meter was. De onderkant van de trailerhellingen komen zo dus blijvend onder water te staan en dit maakt het onmogelijk om de hellingen te onderhouden.

De huidige verharding van kleine betonblokken wordt vervangen door grote betonnen platen. De bovenkant van de platen zijn stroef gemaakt waardoor ze niet snel glad worden. In tegenstelling tot de kleine grasbetonblokken vereisen deze grote platen veel minder onderhoud.
Als alles volgens planning verloopt, zullen de werkzaamheden eind februari klaar zijn.

De komende jaren gaat het waterpeil van het Veerse Meer in de winter geleidelijk dertig centimeter omhoog. Dat is nodig om het leefklimaat voor planten en dieren onder en aan het water te verbeteren en het recreatieseizoen te verlengen. Om te voorkomen dat de omgeving hiervan wateroverlast krijgt, treffen Rijkswaterstaat en samenwerkingspartners de nodige maatregelen.

Waterschap Zeeuwse Eilanden is een van de samenwerkingspartners.
Provincie:
Tag(s):