donderdag, 21. mei 2009 - 0:25

Watersportdag DELTA Spetters

Vlissingen

Op 26 mei 2009 organiseren Vlissingen in beweging en DELTA de watersportdag ‘DELTA Spetters’. Deze sportdag is voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen Het Vlot, de St. Jozefschool en de Ravenstein uit Vlissingen.

DELTA Spetters geeft kinderen de mogelijkheid om met verschillende watersporten kennis te maken. De sportdag wordt georganiseerd in de binnenhavens.

De leerlingen kunnen kennismaken met de sporten zeilen, surfen en kanoën. Op de watersportdag kunnen zij kiezen uit twee sporten. Met de één maken ze ’s ochtends kennis en met de ander ’s middags. De basisbeginselen worden uitgelegd en uitgeprobeerd onder leiding
van een professionele instructeur. De instructeur zorgt voor de veiligheid van de leerlingen.

Ieder onderdeel wordt afgesloten met een ludieke wedstrijd. Met deze wedstrijd worden punten verdiend. Alle behaalde punten worden per school opgeteld. Vervolgens wordt een winnende school aangewezen. De kinderen worden beoordeeld op samenwerking, enthousiasme en
sportiviteit.

DELTA Spetters wordt op verschillende dagen en locaties in Zeeland georganiseerd. Alle deelnemende scholen worden uitgenodigd om op 27 juni deel te nemen aan de grote finale tijdens de DELTAWEEK in de haven van Zierikzee. Per school mag één team deelnemen aan de finale.
Provincie:
Tag(s):