vrijdag, 16. oktober 2009 - 19:41

Weer brand duingebied Schoorl

Schoorl

In het natuurgebied Schoorlse Duinen heeft vrijdagmiddag bij Groet een duinbrand gewoed.

Dit keer werd de brandweer in een vroeg stadium gewaarschuwd en kon het beginnende vuur tijdig worden gedoofd.

Het ging om twee brandjes in het duingebied tussen Groet en Hargen aan Zee en hiervoor werden in eerste instantie de vrijwillige brandweerkorpsen van Bergen, Egmond, Groet, Schoorl en Harenkarspel opgetrommeld, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Of al deze korpsen uiteindelijk hebben meegeholpen met blussen, kon de politie niet bevestigen.

De brandweerlieden hadden de enorme brand van 28 augustus jongstleden nog in herinnering, maar deze keer was de brand sneller geblust. De brand was rond 14.30 uur uitgebroken en na ruim één uur eigenlijk al onder controle, zo laat een woordvoerster van politie Noord-Holland-Noord weten. Rond 16.30 uur konden de brandweerlieden weer naar huis.

Er waren wel overeenkomsten met de grote brand in augustus. Ook nu brak de brand op vrijdag uit en ook nu wordt er, gezien het feit dat de brand op twee verschillende plaatsen is ontstaan, rekening gehouden met brandstichting. Maar verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze oorzaak van deze brand is. Volgens de woordvoerster van politie zijn alle opties nog open.

De politie heeft vrijdagmiddag scherp gecontroleerd rond de Schoorlse duinen. Iedereen die het gebied verliet, moest zich in verband met het onderzoek naar de brand legitimeren.

Gelukkig was het duingebied niet zo droog als bij de brand op 28 augustus 2009, toen was de brandweer nog dagen aan het nablussen en ging 150 hectare in vlammen op. Nu is er slechts één hectare verloren gegaan.
Provincie:
Tag(s):